EL CT URGELL ACULL QUARANTA-UN ANYS DESPRÉS EL CAMPIONAT D’ESPANYA MAPFRE DE TENNIS ALEVÍ

Ho va fer per primer cop el 1983, amb Sergi Bruguera i Neus Àvila com a campions, i Arantxa Sánchez com a subcampiona, i ara repetirà com a seu del 23 al 30 de juny.

  • El torneig aplegarà les 128 millors promeses estatals de la categoria, amb una primera fase Round Robin i una segona amb eliminatòries a partir de vuitens.
  • La representació lleidatana estarà en mans de Mario Justribó, Gifré Calvet, Marc Canadell, Martina Garriga i Laura Capilla, tots ells del club amfitrió.

 

Les pistes del Club Tennis Urgell tornaran a acollir el Campionat d’Espanya MAPFRE de Tennis Aleví quaranta-un anys d’haver-ho fet per darrera i única vegada. Va ser l’any 1983, en una edició que va tenir com a campions Sergi Bruguera i la lleidatana Neus Àvila, i com a subcampiona Arantxa Sánchez Vicario.

Aquests i altres detalls s’han desvetllat aquest dimarts en la presentació d’un torneig que se celebrarà del 23 al 30 d’aquest mes de juny. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions del club i ha comptat amb la participació d’Óscar Villaverde, president de l’Urgell; Fernando Sacristán, president del Comitè Juvenil de la RFET; Sandra Marco, diputada d’Igualtat i Cooperació internacional de la Diputació de Lleida; José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana; i Jaume Lluís Fontanet, director del torneig.

Ha estat Óscar Villaverde qui, en el seu parlament, ha recordat que el Campionat d’Espanya Aleví es va fer per primer i únic cop al Tennis Urgell l’any 1983. En aquella ocasió, els campions van ser Sergi Bruguera i Neus Àvila, que es va imposar a la final a Arantxa Sánchez Vicario. Una Arantxa que mai va guanyar aquest títol, cosa que sí que van aconseguir, per exemple, altres noms com Àlex Corretja, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo, Rafael Nadal, Alejandro Davidovich, Conchita Martínez, Marta Marrero, Carla Suárez o Garbiñe Muguruza.

Un any després de visitar el Tennis Urgell, el 1984, el Campionat d’Espanya Aleví repetia a la capital del Segrià, però en aquella ocasió ho feia al Tennis Lleida. I a partir d’allí, la vinculació de Lleida amb el torneig es va limitar a un títol de dobles aconseguit el 1987 per Albert Costa, un jugador que, per cert, tampoc el va guanyar en individuals ni tampoc va ser finalista. Cal remarcar que tant Neus Àvila i Conchita Martínez com Albert Costa són tennistes vinculats al Tennis Urgell.

En qualsevol cas, per a Villaverde acollir novament el torneig és “un orgull i una responsabilitat”, a la vegada que “un premi a l’aposta que, des del club, estem fent d’un temps ençà pel tennis de base, com també s’ha tingut en compte la nostra bona tasca en l’organització de diferents tornejos de nivell, com ara el Tennis Europe Junior Tour o el Torneig Albert Costa”. El president augura un important moviment de persones al voltant del club, ja que les dates són propícies –hi ha pel mig la festivitat de Sant Joan i ja som en plena etapa estival– i es preveu que molts tennistes viatgin acompanyats de familiars, ha dit Villaverde, que ha fet una crida a la ciutadania convidant-los a conèixer el torneig i el club, i recordant que tot plegat és amb entrada gratuïta.

Entrant en els detalls més tècnics de l’actual edició, el torneig aplegarà prop de 130 participants, repartits en dos quadres individuals de 64 tennistes masculins i 64 tennistes femenines. Es contempla una primera fase de tres jornades ­–de diumenge 23 a dimarts 25­– en la que el sistema de joc serà Round Robin, el que significa que tots els participants jugaran, com a mínim, tres partits. Així, en cadascun dels quadres, els 64 participants es repartiran en 16 grups de 4 tennistes cada un. El 16 campions/es de grup accediran a la segona fase, en la que ja es jugarà pel sistema d’eliminatòries des de vuitens fins a la final des del dijous 27 fins al diumenge 30. La jornada del dimecres es destinarà íntegrament als quadres de dobles, que disputaran les seves finals el dissabte a la tarda.

Pel que fa a la procedència dels participants, cal destacar que tenen la classificació directa per al torneig els campions/es i subcampions/es de les 19 federacions territorials, és a dir, 38 jugadors i jugadores, i que la resta dels quadres es completen amb tennistes que han fet semifinals i quarts en els seus respectius tornejos autonòmics, tenint en compte, a més, que no totes les territorials disposen del mateix nombre de places, sinó que aquestes varien en funció de les llicències que té cada autonomia.

En el cas del tennis lleidatà, atès que no ha tingut cap campió autonòmic, la participació es limitarà a les invitacions de què disposa el club amfitrió, que són quatre en total, és a dir, una per a cada quadre (individual masculí i femení, i dobles masculí i femení). En aquest cas, el Tennis Urgell ha decidit atorgar les invitacions a jugadors del club, que d’aquesta manera tindrà 5 participants: en nois, Mario Justribó, que farà només els individuals, i el dobles format per Gifré Calvet i Marc Canadell; i en noies, Martina Garriga, que farà els individuals i també els dobles formant parella amb Laura Capilla.

D’altra banda, també cal destacar que l’activitat a les pistes del Tennis Urgell es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Federació Espanyola de Tenis (@RFETenis), que té previst retransmetre el torneig.

Podeu trobar més informació sobre el torneig a: https://www.rfet.es/es/campeonatos-espana-juveniles-individual.html

Altres novetats que et poden interessar