El Campionat d’Espanya Aleví ja té guanyadors en dobles i finalistes individuals

Daniel Martins (3)-Álvaro Monzón (6), en la categoria masculina, i Edurne Tortajada (1)-Brianna Ioana Ciocan (4), en la femenina, seran les finals del Campionat d’Espanya MAPFRE de Tennis Aleví que es disputa al CT Urgell. El torneig també ha proclamat avui els seus campions de dobles, que han estat Austin Feltham-Tim Franco, en nois, i Caterina López-Edurne Tortajada, en noies.

A la categoria masculina, la primera semifinal ha suposat l’enfrontament entre dos campions autonòmics, el canari Álvaro Monzón, 6è favorit, i l’aragonès Pablo Garrido (4). Monzón ha estat el clar dominador d’un partit que s’ha endut per 6-3 i 6-1.

A la segona semifinal, la lluita ha estat entre el primer cap de sèrie, Jorge Mateo, campió aleví de la Comunitat de Madrid, i el tercer favorit, Daniel Martins, subcampió aleví de València. Martins ha estat qui s’ha endut la victòria per 6-4 i 6-3, deixant fora el primer favorit del torneig. Cal destacar que s’havien classificat per quarts de final els 8 primers caps de sèrie.

Pel que fa a la categoria femenina, la primera semifinals ha enfrontat la primera favorita, Edurne Tortajada, contra la tercera cap de sèrie, Lara Sebastià. Tortajada, campiona aleví de la Comunitat Valenciana, ha estat netament superior a la saragossana Sebastiá, campiona d’Aragó, a la que ha derrotat per 6-2 i 6-3. Més equilibri de forces hi ha hagut a la segona semifinal, que han disputat Brianna Ioana Ciocan (4) i Caterina López (2). Ciocan, jugadora de l’Escola de Tenis del Universidad Camilo José Cela Sports Club i campiona de Madrid de la categoria, ha acabat imposant-se a López, campiona de Balears, per 6-3, 3-6 i 6-3. En noies, les quatre primeres caps de sèrie havien copat les semifinals.

Les finals individuals de diumenge (11.00 hores) es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de la Federació Espanyola de Tenis (@RFETenis).

La jornada s’ha completat a la tarda amb les dos finals de la modalitat de dobles. A la masculina, la parella formada per Austin Feltham i Tim Franco s’han imposat amb autoritat en dos sets per 7-5 i 6-3 davant Maxime Belloy-Pablo Jiménez, mentre que a la femenina, el títol ha estat per a Caterina López-Edurne Tortajada, que han derrotat amb molta claredat Patricia Gomar-Miku Matsuo per 6-1 i 6-3. Els trofeus als campions masculins els ha lliurat Fran Medina, capità de l’equip espanyol sub 12, mentre que les campiones femenines els han rebut de mans de Jaume Lluís Fontanet, gerent del CT Urgell i director del torneig.

Altres novetats que et poden interessar