SOFÍA KOVA-AINARA GARCÍA i JOSÉ LUIS VEGA-PEPE GARCÍA, FINALS DEL TROFEU ALBERT COSTA

El XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa que organitza el Tennis Urgell ja té definides les seves finals després d’una jornada marcada per la pluja i que ha obligat a canviar l’escenari dels partits.

En efecte, les semifinals s’han traslladat del seu escenari habitual, les instal·lacions del Tennis Urgell, a les pistes cobertes de la Caparrella, un espai que aquest dimarts també acollirà les finals a partir de les 10 del matí.

A la categoria femenina, la final la disputaran Sofia Kova i Ainara García. Kova, que va deixar fora la lleidatana Astrid Rogés a la fase de grups, avui no ha donat opció a la madrilenya Sofia Elena Tatu (Universidad Europea Tenispain), a la que ha derrotat per 6-3 i 6-2. Cal destacar que Kova, jugadora del CT Valencia, va ser semifinalista al darrer Campionat d’Espanya, mentre que Tatu és la vigent campiona.

A l’altra semifinal, Ainara García (Federación de Tenis de Castilla y León), actual subcampiona d’Espanya, no ha trobat oposició en la també madrilenya Shori García (Universidad Europea Tenispain), a la que ha derrotat per la via ràpida amb un 6-1 i 6-0 concloent. 

Passant a la competició masculina, els protagonistes de la final seran José Luis Vega i Pepe García. El canari José Luis Vega (CD Yellow Bowl) ha aconseguit la seva classificació al derrotar en la primera semifinal el català Marc Villarroya (Centre Atlètic Laietania) per 6-3 i 6-4. A la segona semifinal, l’andalús Pepe García (CT Oromana) ha derrotat amb autoritat el madrileny Beltrán Serrano (CDE Tenis Padel Alcobendas) per 7-5 i 6-2.

Cal recordar que, aquest any, el campionat ha estrenat format round robin (lligueta tots contra tots) en la primera fase, de manera que els 16 components de cada quadre (femení i masculí) van quedar repartits en 4 grups de 4 tennistes cadascun. Els campions de cada grup es van classificar per jugar les semifinals de dilluns. Les finals, com ha quedat dit, es disputaran dimarts al matí (10.00 hores) a la Caparrella, mentre que l’acte de lliurament de trofeus s’ha programat a les 12.30 hores, en aquest cas a les instal·lacions del Tennis Urgell.

Altres novetats que et poden interessar