Resultats de la segona jornada del Trofeu Albert Costa 2024

La segona jornada de la fase final del XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa ha deparat la primera victòria de l’única representant del tennis lleidatà, Astrid Rogés, del Natació Lleida, amb la qual cosa manté opcions, remotes, això sí, de classificar-se per a les semifinals.

Rogés, que ha arribat a la fase final provinent de la prèvia, ha guanyat avui davant Paula Gatell en un duel corresponent al grup B. La lleidatana s’ha fet amb el primer set per 6-4, i a la segona mànega no ha donat opció a la seva rival amb un 6-1 que li ha atorgat el triomf. 

A l’altre partit del grup B, Sofia Kova, semifinalista al passat Campionat d’Espanya, ha superat Nonna de Ribot per 6-3 i 6-2, amb la qual cosa manté el ple de triomfs i encapçala la classificació. Aquest diumenge, a la darrera jornada, depèn d’ella mateixa per classificar-se si supera Paula Gatell, mentre que Astrid Rogés haurà de superar Nonna de Ribot i esperar una derrota de Kova que deixaria el grup en un triple empat entre Gatell, Rogés i Kova, amb la qual cosa el primer lloc es decidiria pel set-average.

Pel que fa a la resta de grups femenines, a l’A es jugaran la classificació Shori García i Natàlia Ortega, que estan igualades a dos triomfs; el mateix passarà al grup C amb Mar Norés i Sofia Elena Tatu, i al D amb Carmen María Muñoz i Ainara García.

A la competició masculina, també hi haurà partits directes per decidir els campions dels grups A, entre Pepe García i Tomàs Martín; C, entre José Luis Vega i Óscar Jimeno; i D, entre Teo Casadesús i Marc Villarroya. Al grup B, en canvi, Beltrán Serrano és líder amb dos triomfs, però encara mantenen opcions Iván Villas i Diego Mínguez, que en sumen un cadascun.

Cal recordar que, aquest any, el campionat estrena format round robin (lligueta tots contra tots), de manera que els 16 components de cada quadre (femení i masculí) han quedat repartits en 4 grups de 4 tennistes cadascun, amb la qual cosa demà dissabte, a partir de les 15.00 hores, es disputa la segona jornada, mentre que el diumenge al matí (10.00 hores) es farà la tercera i definitiva. Els campions de cada grup es classificaran per jugar les semifinals de dilluns (10.00 hores), en què buscaran l’accés a les finals de dimarts (10.30 hores). Tot plegat, com sempre, amb entrada gratuïta.

Altres novetats que et poden interessar