Resultats de la primera jornada del Trofeu Albert Costa 2024

El XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa ha posat en marxa aquest divendres a les pistes del Tennis Urgell la seva fase final, en la que una de les notes destacades ha estat el debut de l’única representant del tennis lleidatà, Astrid Rogés, del Natació Lleida, que ha perdut.

Astrid Rogés, provinent de la prèvia i que està enquadrada al grup B, ha estat superada per una de les favorites, Sofia Kova (CT Valencia), semifinalista al passat Campionat d’Espanya, per 6-4 i 6-0. La lleidatana ha plantat cara durant el primer set, però ha cedit amb claredat a la segona mànega. A l’altre partit del grup, Paula Gatell ha derrotat Nonna de Ribot per 4-6, 6-0 i 6-2.

De la resta de la jornada, marcada per la forta calor, el més destacat és que la gran majoria de caps de sèrie, tant femenins com masculins, s’han estrenat amb victòria. Així, en noies, Sofia Tatu ha superat Alexia Fernández, tot i que ha hagut de remuntar un set (4-6, 6-2 i 6-3); Shiori García ha tingut un debut plàcid davant Lena Raposo (6-0 i 6-1); i Mar Nores tampoc no ha patit davant Ruth Moscardó (6-2 i 6-0).

En nois, Teo Casadesús ha superat amb solvència Héctor Moreno (6-2 i 6-1); José Luis Vega ha derrotat Javier Navarrete (6-0 i 7-5); Beltrán Serrano ha patit però s’ha desfet de Diego Mínguez (6-4, 4-6 i 6-4); i Tomàs Martín no ha donat opció a Óscar Martínez (6-1 i 6-3).

Cal recordar que, aquest any, el campionat estrena format round robin (lligueta tots contra tots), de manera que els 16 components de cada quadre (femení i masculí) han quedat repartits en 4 grups de 4 tennistes cadascun, amb la qual cosa demà dissabte, a partir de les 15.00 hores, es disputa la segona jornada, mentre que el diumenge al matí (10.00 hores) es farà la tercera i definitiva. Els campions de cada grup es classificaran per jugar les semifinals de dilluns (10.00 hores), en què buscaran l’accés a les finals de dimarts (10.30 hores). Tot plegat, com sempre, amb entrada gratuïta.

Altres novetats que et poden interessar