Presentat el Tennis Europe del Club Tennis Urgell a la Llotja de Lleida

El Tennis Urgell acollirà, del 11 al 19 de novembre, les millors promeses masculines i femenines de la categoria sub 16 d’aquest esport en motiu del Catalonia Open-Ara Lleida, prova puntuable per al circuit Tennis Europe Junior Tour que també tindrà una important representació de jugadors i jugadores lleidatans.

El torneig s’ha presentat aquest dimarts en un acte que ha tingut lloc a La Llotja de Lleida i en què hi han participat Óscar Villaverde, president del Tennis Urgell; Jaume Lluís Fontanet, gerent del club; el diputat d’Esports Òscar Martínez en representació de la Diputació de Lleida; Paco Cerdà, conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions; i José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis. També hi ha assistit, en representació de la Paeria, Jordi Honorat Gómez, coordinador de la Regidoria d’Esports.

Aquest serà el segon any en què el Tennis Europe Junior Tour fa escala a Lleida després que s’estrenés l’any passat, també al Tennis Urgell. A més, el torneig ha vist com, gràcies a la bona organització en la cita de l’any passat, ha pujat de la categoria 3 a la 2, un fet que posa en valor la tasca del club lleidatà però que també suposa un seguit d’exigències per part dels responsables del circuit, com ara que els tennistes disposin d’una sala exclusiva per a ells/ells i que la totalitat de partits es puguin seguir en directe per circuit tancat de televisió.

A aquest fet s’ha referit en la seva intervenció Óscar Villaverde, tot recordant que en aquella ocasió el club va fer una aposta forta pel tennis de base que va acabar sent un èxit i que els ha animat a repetir. El president, que ha agraït el suport de les institucions i dels patrocinadors, ha fet una crida a l’afició per tal que vingui al club a gaudir, amb entrada gratuïta, del joc dels tennistes que visitaran Lleida i també “de la progressió dels jugadors i jugadores dels nostres clubs, que tindran una nova oportunitat de conèixer de primera mà un torneig de gran nivell”.

Els detalls més tècnics del torneig els ha ofert Jaume Lluís Fontanet. Així, ha detallat que en aquesta segona vista al CT Urgell, el Catalonia Open-Ara Lleida aplegarà 80 tennistes als seus quadres grans individuals, 48 en el masculí i 32 en el femení. Aquesta serà també la configuració dels respectius quadres individuals de la prèvia, mentre que en dobles hi haurà dos quadres grans de 24 i 16 parelles, respectivament. Les fases prèvies es disputaran els dies 11 i 12, i els quadres grans a partir del 13, amb les finals de dobles el dissabte 18 i les finals individuals el diumenge 19.

Pel que fa als participants, destaca la presència del toledà Enrique Carrascosa, guanyador de diferents tornejos del Rafa Nadal Tour y del Mutua Madrid Open Sub 16 disputar el passat estiu. També hi serà el seu germà bessó Maxi Carrascosa, un altre habitual al Rafa Nadal Tour. 

Per part lleidatana, un total de 10 tennistes tenen garantida la seva presència als quadres grans individuals. Es tracta, en l’apartat masculí, de cinc jugadors del CT Lleida, com són Jordi González, Nil Rubio, Lande Culleré, Víctor Palomar i Adrià Franco, i d’un format en aquest club però que juga amb llicència del RCT Barcelona, que és Álvaro García. En noies, seran quatre les jugadores lleidatanes que entren directament al quadre gran: Maria Pardo i Cèlia Torrelles del CT Lleida, i Anna Noguero i Carla Magrí del Natació Lleida. A la prèvia masculina, a més, hi haurà tres jugadors del Natació Lleida: Daniel Fraile, David Gálvez i Eloi Pericón, aquests dos últims gràcies a una invitació. 

El Tennis Europe Junior Tour és un circuit de referència del tennis de base. Es divideix en tres grups d’edat: sub 12, sub 14 i sub 16, que és el que, com ja es va fer l’any passat en la que va ser la seva estrena a Lleida, acollirà el Tennis Urgell.

Des de que es va crear l’any 1990, el circuit ha passat per diferents països europeus, esdevenint la plataforma escollida per al llançament de molts tennistes. Entre les tres categories, a l’any s’organitzen més de 400 tornejos en una cinquantena de països, amb una participació global de més de 12.000 tennistes.

Podeu consultar tots els detalls del torneig i els quadres a: https://te.tournamentsoftware.com/tournament/A3EF8648-A050-4C6E-9EAC-D9F3286F8314.

Altres novetats que et poden interessar