PEPE GARCÍA I AINARA GARCÍA, CAMPIONS DEL TROFEU ALBERT COSTA 2024

  • A la final masculina, l’andalús Pepe García ha derrotat el canari José Luis Vega per 2-6, 6-2 i 6-1.
  • En noies, Ainara García, actual subcampiona d’Espanya, ha aixecat el partit davant Sofia Kova (2-6, 6-2 i 6-3). 

L’andalús Pepe García i la castellanolleonesa Ainara García s’han proclamat campions, aquest dimarts, de la primera edició del Trofeu Albert Costa celebrada sota el nou format de competició, un canvi al voltant del qual se n’ha fet una valoració força positiva. Les finals s’han pogut disputar finalment a les pistes del Tennis Urgell malgrat l’amenaça de pluja.

Com és habitual, les dos finals del XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa s’han celebrat simultàniament. A la masculina, el campió ha estat l’andalús Pepe García (CT Oromana) després de signar una gran remuntada davant el canari José Luis Vega (CD Yellow Bowl). Vega s’ha endut el primer set amb autoritat per 2-6, però la reacció de García ha estat fulminant, capgirant la situació ràpidament, situant-se amb un 1-3 al seu favor i forçant el desempat en endur-se la segona mànega per 6-2. Un desempat en el que no hi ha hagut color, atès que el tennista andalús ha estat molt superior i s’ha adjudicat amb un 6-1 el parcial que li atorgava el títol.

Pel que fa a la final femenina, la història ha estat pràcticament la mateixa, amb Ainara García anotant-se el partit i el campionat després de perdre el primer set i guanyar els dos següents, i amb uns marcadors molt similars que els de la final masculina. Així, Sofia Kova (CT Valencia), semifinalista al darrer Campionat d’Espanya, ha pres ràpidament la davantera al primer parcial amb un 0-2, i ja no ha cedit la iniciativa fins a guanyar el set per 2-6. La reacció de la campiona, però, ha estat poderosa en un segon set en què gairebé sempre ha anat pel davant fins al 6-2 final. A la tercera i definitiva mànega, Ainara García, jugadora de la Federación de Tenis de Castilla y León i actual subcampiona d’Espanya, no ha deixat marge de maniobra per a la seva rival i s’ha adjudicat el partit amb un 6-3 al seu favor.

S’han tancat així deu dies de competició, atès que el torneig es va posar en marxa els dies 16 i 17 amb la fase prèvia, mentre que a partir del divendres passat es va començar a jugar la fase final. Cal destacar que de la prèvia va sortir l’única representant del tennis lleidatà present a la fase final, Astrid Rogés, del Club Natació Lleida, que va fer un gran torneig, guanyant dos dels tres partits que va disputar al seu grup i cedint només davant Sofía Kova, amb la qual cosa no va poder accedir a semifinals.

El canvi format de competició era la gran novetat d’aquesta edició, amb una fase final amb dos quadres de 16 tennistes (12 per invitació i 4 provinents de la prèvia) que es van repartir en 4 grups de 4 tennistes cadascun per jugar sota el sistema round robin (lligueta tots contra tots). Els campions i campiones d’aquests quatre grups es van classificar per disputar les semifinals. 

A aquest canvi de format s’ha referit precisament el president del Tennis Urgell, Oscar Villaverde, en el seu parlament durant l’acte de lliurament de trofeus, tot dient que el club va fer una aposta per un canvi que “creiem que ha estat prou exitós, tot i que ara serà l’hora de fer les valoracions i passar balanç, com sempre amb la mirada posada en seguir creixent i fent del torneig tot un referent”. El president també ha felicitat els campions i el personal del club pel seu esforç, a la vegada que ha agraït el suport institucional i dels patrocinadors.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la participació del mateix Oscar Vilaverde, que ha estat acompanyat per Albert Costa, soci d’honor del club i padrí del torneig, Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, Jackson Quiñónez, regidor d’Esports de la Paeria, Òscar Martínez, diputat d’Esports de la Diputació de Lleida, Lourdes Ravetllat, representant territorial d’Esports de la Generalitat, Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana, i José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, a més de Carlos Coll, director esportiu del torneig.

El torneig, tot un referent en l’àmbit formatiu i que està considerat com un Campionat d’Espanya oficiós, ha posat sobre la pista les millors promeses sub 13 masculines i femenines del panorama estatal, tot i que la pluja va condicionar les semifinals, que es van haver de disputar a les pistes de la Caparrella. 

Altres novetats que et poden interessar