Obrim el tennis a la ciutadania en la presentació de l’Albert Costa 2023

 • El torneig, que se celebrarà del 31 de març al 4 d’abril, ha viscut la seva posada de llarg més atípica, amb un Street Tennis en què hi han pres part escolars de la ciutat.
 • El quadre masculí comptarà amb 14 dels 16 jugadors que van disputar els vuitens del Campionat d’Espanya, entre ells el campió i el subcampió. En noies, hi haurà 8 de les 16 tennistes que va fer vuitens al Nacional.
 • La participació lleidatana estarà en mans de Víctor Bosch, Daniel Culleré, Álvaro García i Astrid Roges.

 

El XXII Trofeu Albert Costa-XXXIII Torneig de Setmana, que se celebrarà del 31 de març al 4 d’abril a les pistes del Club Tennis Urgell, serà un any més el punt de trobada de les millors promeses sub 13 del panorama estatal.

El torneig ha viscut la seva presentació més atípica i diferent, tant per l’escenari de l’acte, la plaça Sant Joan de Lleida, com pel seu format, ja que ha estat acompanyat d’un Street Tennis que ha ofert activitats lúdiques i esportives a una cinquantena d’escolars de la ciutat.

La presentació ha comptat amb la presència del president del CT Urgell, Óscar Villaverde; Ignasi Amor, regidor d’Esports de la Paeria; Ferran Accensi, vicepresident quart de la Diputació de Lleida; Lourdes Ravetllat, representant a Lleida d’Esports de la Generalitat; José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis; Carlos Coll, jutge àrbitre del torneig; i d’Albert Costa, que un any més ha donat suport al seu club i al torneig que du el seu nom. També hi han assistit representants dels diferents patrocinadors, com ara Vichy Catalan i Plusfresc, que enguany s’incorporen al projecte i que han patrocinat l’acte d’avui.

Aquesta era la primera ocasió en què la presentació del torneig abandonava el seu espai tradicional, les instal·lacions del CT Urgell, per celebrar-se a la plaça Sant Joan. Tot plegat amb la voluntat, tal com ha recordat Óscar Villaverde en la seva intervenció, d’obrir i acostar el club i el torneig a la ciutadania. És per això que, al marge de “convidar a tota la ciutat a visitar el club durant els dies de torneig”, s’ha volgut “visualitzar aquest compromís nostre amb Lleida a través d’aquesta presentació en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com és la plaça Sant Joan, i amb un Street Tennis obert als nens i nenes”, que han pogut gaudir de diferents jocs i activitats amb la supervisió de membres de l’escola de tennis del club.

Per la seva part, Albert Costa ha volgut posar en valor el fet d’obrir el tennis a la ciutat i que el primer contacte amb aquest esport que han viscut els nens i nenes sigui al carrer. “M’ha fet molt il·lusió veure tanta canalla jugant en un lloc com la plaça Sant Joan i que el tennis es doni a conèixer i es difongui gràcies a una iniciativa del Tennis Urgell”, ha dit Costa. 

Pel que fa a l’apartat estricament esportiu del torneig, Carlos Coll ha destacat el nivell dels dos quadres. En el cas del masculí, amb la participació de 14 dels 16 jugadors que van disputar els vuitens de final del Campionat d’Espanya aleví 2022, entre ells el campió i el subcampió, Izan Bañares i Fernando Fontán, respectivament, que seran els dos primers favorits; i en el cas del femení, amb 8 de les 16 tennistes que van ser a vuitens del Nacional. Per part lleidatana, en nois destaquen Víctor Bosch, Daniel Culleré i Álvaro García, i en noies Astrid Roges.

DADES SIGNIFICATIVES EDICIÓ 2023

 

QUADRE MASCULÍ

 • 24 participants, amb 8 caps de sèrie.
 • Federacions participants: 9 (Catalana, Andalusa, Aragonesa, Canària, Gallega, Illes Balears, Madrilenya, Murciana i Valenciana).
 • Participen 14 dels 16 jugadors vuitè-finalistes del Campionat d’Espanya aleví 2022 i 7 dels 8 jugadors classificats per al Màsters del Circuit Rafa Nadal.

 

Jugadors a destacar:

 • Izan Bañares (Fed. Madrilenya): campió d’Espanya i membre de l’equip espanyol. Nº 1 del quadre.
 • Fernando Fontán (Fed. Madrilenya): subcampió d’Espanya i membre de l’equip espanyol. Nº 2 del quadre.
 • Ian Barroeta (Fed. Catalana): semifinalista al campionat d’Espanya i campió de Catalunya.
 • Darío Ruiz (Fed. Andalusa): Quart-finalista del Campionat d’Espanya i membre de l’equip espanyol.

 

Jugadors de Lleida i província:

 • Víctor Bosch i Daniel Culleré, ambdós del CT Lleida, campió i subcampió provincials, respectivament.
 • Álvaro García López, jugador format a l’escola del CT Lleida, amb llicència pel RCT Barcelona 1899 i un dels millors tennistes nacionals de la categoria (serà el cap de sèrie nº 7).

 

QUADRE FEMENÍ

 • 24 participants, amb 8 caps de sèrie.
 • Federacions participants: 10 (Catalana, Andalusa, Canària, Castella i Lleó, Gallega, Illes Balears, Madrilenya, Navarresa i Valenciana).
 • Participen 8 de les 16 tennistes que van disputar els vuitens de final del Campionat d’Espanya aleví 2022 i 5 de les 8 jugadores del Màsters Rafa Nadal.

Jugadores destacades:

 • Irene Basalo (Fed. Andalusa): semifinalista del Campionat d’Espanya i membre de l’equip espanyol.
 • Liliana Chetry (Fed. Catalana): semifinalista del Campionat d’Espanya
 • Natàlia Heras (Fed. Catalana): campiona de Catalunya.
 • Judtih Pla (Fed. Catalana): vuitena-finalista del Campionat d’Espanya i subcampiona de Catalunya.
 • La campiona d’Espanya ha renunciat i la subcampiona està lesionada.

 

Jugadores de Lleida i província:

 • Astrid Roges: jugadora del Club Natació Lleida, campiona provincial aleví 2022 i subcampiona de Catalunya aleví 2023.

Altres novetats que et poden interessar