L’Urgell, contra la violència masclista

Des del Club Tennis Urgell ens adherim al Manifest del Món de l’Esport amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25N). Reivindiquem un esport segur, amb respecte, dignitat, igualtat, llibertat i joc net.

Amb aquest Manifest, promogut per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, la que afecta les dones i els seus fills i filles.

Des de l’esport, exigim tolerància zero davant dels agressors i de les violències masclistes i exterioritzem el nostre crit més unànime i conscient. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física anima al sector esportiu català a adherir-se al Manifest Institucional 2023 i a la lectura pública del manifest, entre el 13 i el 30 de novembre, en activitats esportives de competició o de lleure.

Manifest del món de l’esport: 

Avui commemorem el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i afirmem ben alt i clar, en nom del Club Tennis Urgell, que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat.

Ens comprometem a trencar els silencis en els entorns familiar, d’amistats, laboral, educatiu, grups de xarxes socials, espais d’oci, al transport públic, al carrer o als terrenys de joc, i a tenir un paper proactiu en la prevenció, la detecció i intervenció. Cal denunciar comportaments agressius, discriminacions i desigualtats per acabar amb la impunitat i la reproducció de les violències.

Des del món de l’ESPORT, ens sumem a la lluita feminista dels agents i institucions del país per ajudar a garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes. Diem NO, amb fermesa, a actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos.

Les dones i homes de l’esport volem un ESPORT SEGUR lliure de violències, que apel·li sempre al respecte, la seguretat, la dignitat, la diversitat, la igualtat i la llibertat de totes les persones

Per un ESPORT garant de drets, volem joc net a tot arreu! 

Altres novetats que et poden interessar