Indira Delgado y Yago Castellanos, guanyadors del Catalonia Open-Ara Lleida Tennis Europe a l’Urgell

El Catalonia Open-Ara Lleida, prova puntuable per al circuit Tennis Europe Junior Tour, ha coronat avui com a campions Yago Castellanos i Indira Delgado. Les finals individuals han posat el brillant colofó a una setmana de gran nivell a les pistes del Tennis Urgell, i amb un notable protagonisme per als jugadors lleidatans, amb menció especial per a Adrià Franco, finalista a la categoria masculina i que s’ha quedat a un sol set d’endur-se el títol després de perdre la final en tres mànegues per 6-3, 4-6 i 6-2

Amb Franco al capdavant, el tennis lleidatà ha superat amb molt bona nota aquest torneig, atès que ha col·locat altres tres tennistes a les finals de dobles: Víctor Palomar, subcampió en nois fent parella amb Yago Castellanos, i Cèlia Torrelles-Maria Pardo, subcampiones femenines. Tant Franco i Palomar com la parella Torrelles-Pardo pertanyen al CT Lleida. Tot plegat en un campionat que ha comptat amb una molt bona afluència de públic, en especial en la jornada final d’avui, durant una setmana en què, a més, la climatologia ha estat molt favorable.

Començant per la final masculina, Adrià Franco, cap de sèrie número 12, no ha pogut posar la cirereta al seu gran torneig. El jugador lleidatà, que a semifinals havia deixat fora el romanès Vlad Secara (10) amb un doble 6-4, ho ha intentat tot davant un rival que, sense se favorit, ha fet un torneig molt regular i que ha demostrat estar en un gran moment, com ho acredita el fet que també ha estat subcampió en dobles. Castellanos, que a semifinals havia eliminat el número 1, Fernando Fontán, s’ha endut el primer set per 6-3, però Franco ha reaccionat bé per adjudicar-se el segon per 4-6 i forçar el desempat. A la mànega definitiva, però, Yago Castellanos no ha donat opció al jugador del CT Lleida i s’ha anotat el parcial i el partit amb un 6-2 al seu favor.

Pel que fa a la final femenina, Indira Delgado tampoc partia com a cap de sèrie, però a l’igual que Yago Castellanos, ha fet valdre el seu gran moment per endur-se el títol derrotant la teòrica favorita, la romanesa Tedora Miron, número 2 del torneig. Ho ha fet per 7-6 (7-3) i 6-3, sense necessitat de recórrer al tercer set, i demostrant una superioritat que ha deixat sense resposta a la seva rival.

El quadre d’honor del torneig l’han completat les parelles campiones en la modalitat de dobles, que han estat, a la categoria masculina, els germans bessons Enrique i Maxi Carrascosa, i a la femenina, Sofia Albiac i María Palacios.

L’acte de lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del Tennis Urgell, Óscar Villaverde; de Jaume Lluís Fontanet, gerent del club; del diputat d’Esports Òscar Martínez en representació de la Diputació de Lleida; i de José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis.

En el seu parlament, Villaverde ha donat l’enhorabona als campions, una felicitació que ha fet extensiva a tots els jugadors i jugadores que han participat al torneig. El president no ha volgut oblidar el suport de les institucions, de la Federació i dels patrocinadors, i ha tingut un record molt especial per al personal del club per la seva feina a l’ombra. Villaverde ha acabat remarcant que, des del club, seguiran treballant per dur al Tennis Urgell aquest i altres tornejos que “posen en valor allò que més ens ha de moure a seguir treballant, que són els i les nostres joves”.

D’aquesta manera es posava el colofó a un torneig que ha permès veure, al Tennis Urgell, les millors promeses masculines i femenines de la categoria sub 16 d’aquest esport. Aquest era el segon any en què el Tennis Europe Junior Tour feia escala a Lleida després que s’estrenés l’any passat, també al Tennis Urgell. Ho feia, a més, després de pujar de la categoria 3 a la 2 gràcies a la seva bona organització en aquella ocasió.

Cal recordar que el Tennis Europe Junior Tour és un circuit de referència del tennis de base. Es divideix en tres grups d’edat: sub 12, sub 14 i sub 16, que és el que en aquests dos anys ha acollit el Tennis Urgell.

Des de que es va crear l’any 1990, el circuit ha passat per diferents països europeus, esdevenint la plataforma escollida per al llançament de molts tennistes. Entre les tres categories, a l’any s’organitzen més de 400 tornejos en una cinquantena de països, amb una participació global de més de 12.000 tennistes.

Podeu consultar tots els detalls del torneig i els quadres a: https://te.tournamentsoftware.com/tournament/A3EF8648-A050-4C6E-9EAC-D9F3286F8314.

Altres novetats que et poden interessar