Excel·lents finals del Tennis Europe Junior a l’Urgell

EL TENNIS URGELL CORONA VALENTÍN GONZÁLEZ I CARLA VÁZQUEZ COM A CAMPIONS DEL CIRCUIT TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR

  • El guanyador masculí s’ha imposat a la final davant Alejandro Abella per 7-5/6-4
  • En el partit que decidia el títol femení, Vázquez ha derrotat Anna Orlando per 6-3/6-7 (9) i 6-1

 

El Club Tennis Urgell ha abaixat aquest dissabte el teló de la prova del circuit Tennis Europe Junior Tour. Ho ha fet coronant com a campions Valentín González i Carla Vázquez, que han culminat així una gran setmana de tennis al primer club que acollia una cita d’aquest circuit.

A la final masculina, González, que partia com a número 1 del torneig, ha derrotat al mallorquí Alejandro Abella per 6-3/6-7(7-9) i 6-1.

Pe que fa al títol femení, ha estat per a Carla Vázquez, que també era la cap de sèrie número 1 d’aquest Tennis. No li ha posat gens fàcil Anna Orlando, però ha acabat guanyant per 7-5 i 6-4.

Els noms d’aquests campions s’afegeixen als dels guanyadors dels títols de dobles, que es van decidir a la jornada del divendres i que van correspondre a Alejandro Abella-Valentín González i Anna Orlando-Carla Vázquez.

Un cop disputades les finals masculines, s’ha procedit a l’acte de lliurament de trofeus, que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del president de CT Urgell, Óscar Villaverde; del regidor de Joventut, Festes i Tradicions i

Esports, Ignasi Amor; del president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; i del delegat d’aquesta Federació a Lleida, José Luis Solans.

A estat en aquest moment, quan el Club Tennis Urgell ha aprofitat per llegir el de l’Esport 2022 25 N per l’eliminació de la violència envers les dones promogut per la Generalitat de Catalunya.

Tot seguit, Villaverde ha aprofitat el seu parlament per felicitar tots els jugadors i jugadores, i en especial els campions, per haver ofert uns magnífics dies d’esportivitat i competició, a la vegada que ha agraït el suport institucional (Generalitat, Diputació, Ajuntament i Federació Catalana) i dels patrocinadors (Semic i Grup Optimotor) i ha posat en valor la tasca de l’equip humà del club a l’hora d’afrontar amb èxit el repte que suposava organitzar un torneig d’aquest calibre. 

Aquest ha estat el primer cop que el Tennis Europe Junior Tour, un circuit de referència dins el tennis de base, s’aturava a les comarques lleidatanes. Ho ha fet amb una de les proves de la categoria sub 16, la més elevada quant a edat de les tres que inclou. El torneig ha comptat amb 97 participants, 55 en l’apartat masculí i 42 en el femení, provinents d’onze nacionalitats diferents. Tampoc no cal oblidar la destacada representació lleidatana, formada per 14 tennistes (9 nois i 5 noies), destacant l’actuació de Maria Pardo, que va ser la que més lluny va arribar en individuals en caure als quarts de final femenins.

El Tennis Europe Junior Tour es va crear l’any 1990 i ha esdevingut una de les plataformes escollides per molts tennis en el seu camí cap al professionalisme. El circuit es divideix en tres grups d’edat: sub 12, sub 14 i sub 16, i al llarg de l’any s’organitzen més de 400 tornejos entre les tres categories, amb una participació global de més de 12.000 jugadors.

Altres novetats que et poden interessar