EL NOU FORMAT ROUND ROBIN BRINDA UN TROFEU ALBERT COSTA 2024 DE LUXE

  • El torneig, que s’ha presentat avui amb la presència de l’ex tennista lleidatà, es disputarà del 22 al 26 de març al CT Urgell.
  • En nois hi prendran part tres dels quatre semifinalistes de l’Estatal, entre ells el subcampió, Tomas Martin Duffek.
  • En noies hi haurà totes les quart-finalistes del darrer Campionat d’Espanya, encapçalades per la campiona, Sofia Elena Tatu.
  • Astrid Rogés, provinent de la prèvia, serà l’única representant del tennis lleidatà a la fase final del torneig.

 

El canvi format de competició serà la gran novetat del XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa, que es disputarà del 16 al 26 de març al seu escenari habitual, les pistes del Tennis Urgell.

El campionat s’ha presentat aquest dimarts a les instal·lacions del CT Urgell en un acte en què hi ha pres part Albert Costa, soci d’honor del club i padrí del torneig que, des de fa 23 edicions, porta el seu nom. També hi han intervingut Óscar Villaverde, president del Tennis Urgell, Jackson Quiñónez, regidor d’Esports de la Paeria, Òscar Martínez, diputat d’Esports de la Diputació de Lleida, José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, i Carlos Coll, director esportiu del torneig.

El torneig aplegarà un any més les millors raquetes sub 13 masculines i femenines del panorama estatal, amb accés únicament per invitació. La prèvia es va disputar el cap de setmana passat, mentre que la fase final es desenvoluparà del 22 al 26 de març. Tot plegat en un torneig de referència en l’àmbit formatiu i que està considerat com un Campionat d’Espanya oficiós.

Enguany presenta dos quadres molt potents, especialment el femení, que ha aconseguit reunir totes les quart-finalistes del Campionat d’Espanya i una jugadora de vuitens. Així, els aficionats podran veure en acció la campiona d’Espanya, Sofia Elena Tatu (Universidad Europea Tenispain de Madrid), la subcampiona, Ainara García (Federación de Tenis de Castilla y León), i Sofia Kova (CT Valencia), semifinalista, a més de Nonna de Ribot (RCT Barcelona), campiona de Catalunya. Hi haurà jugadores de nou federacions (València, Madrid, Castella-Lleó, Múrcia, Andalusia, Astúries, Balears, Aragó i Catalunya).

Al quadre masculí, es comptarà representants de vuit federacions (Catalunya, Balears, Andalusia, Madrid, Aragó, Canàries, Múrcia i Extremadura). Destaquen els noms de Tomas Martin Duffek (Global Tennis Club de Mallorca), subcampió d’Espanya –el campió no ha pogut venir a Lleida en estar lesionat–, Luca Daraban (RCT Barcelona) i Teo Casadesús (CT Barcino), semifinalistes del campionat d’Espanya i, a la vegada, campió i semifinalista del Campionat de Catalunya, respectivament. També hi seran Pablo Jiménez (RCT Barcelona), subcampió de Catalunya, i Diego Mínguez (Stadium Casablanca), campió d’Aragó.

La representació lleidatana quedarà únicament en mans d’Astrid Rogés, que va aconseguir superar la fase prèvia. La jugadora del Natació Lleida és subcampiona de Catalunya i campiona provincial infantil. També va superar la prèvia Victòria Meza (Cercle Sabadellès), campiona Catalunya aleví 2024.

El torneig estrena enguany un nou format de competició, mitjançant el qual s’ha volgut evitar que un jugador/a que s’hagi desplaçat fins a Lleida jugui només un partit de la fase final, sinó que es garanteix que en disputi un mínim de tres, afavorint d’aquesta manera la presència de tennistes top.

Així, segons aquest nou format, la fase prèvia (dissabte 16 i diumenge 17) es va disputar en dos quadres (masculí i femení) de 16 tennistes cadascun d’ells. En cada quadre es van disputar dos rondes, i els 4 jugadores i jugadores que les van superar les dos, han accedit a la fase final.

Una fase final que començarà el divendres 22 i que estarà formats per 16 tennistes cadascun d’ells (els 4 classificats de la prèvia més 12 que entren directament). Aquests 16 tennistes ens distribuiran en 4 grups de 4 jugadors/es i jugaran pel sistema round robin (lligueta tots contra tots), amb la qual cosa es garanteix que cada participant disputi un mínim de tres partits.

Els quatre campions/es de grup seran els que protagonitzaran les semifinals del dilluns 25 de març, mentre que els guanyadors de les semifinals s’enfrontaran a les finals del dimarts 26, que com és habitual es disputaran simultàniament a partir de les 10.30 hores.

Óscar Villaverde, al marge d’agrair el suport de les institucions, dels patrocinadors i d’Albert Costa, ha volgut posar en valor el canvi en el format de competició, que els ha permès comptar amb dos quadres de molt nivell i que denota l’afany per, edició rere edició, anar millorant el torneig en tots els sentits. El president ha convidat tota la ciutadania i tots els clubs de Lleida i comarques a gaudir del torneig i del club, aprofitant que, com és habitual, se celebrarà amb entrada gratuïta.

Altres novetats que et poden interessar