EL CT URGELL ABAIXA EL TELÓ D’UN EXITÒS CAMPIONAT D’ESPANYA MAPFRE DE TENNIS ALEVÍ

  • A la final masculina, Martins (3) s’endú el títol en superar a la final per 6-4 i 6-1 el canari Álvaro Monzón (6).
  • En noies, Tortajada (1) derrota també per la via ràpida Brianna Ioana Ciocan (4) per 6-2 i 6-1.

Les pistes del Club Tennis Urgell han abaixat aquest diumenge el teló del Campionat d’Espanya MAPFRE de Tennis Aleví, un torneig que s’ha celebrat durant la darrera setmana i que ha ofert un balanç força exitós tant pel que fa al nivell de joc pel gran ambient que s’ha viscut a club.

Començant per la vessant estrictament esportiva, el torneig ha coronat avui com a campions individuals dos representants valencians, Daniel Martins i Edurne Tortajada, i en tots dos casos després d’unes finals que s’han resolt per la via ràpida.

Començant per la final masculina, Daniel Martins, que partia com a cap de sèrie número 3, ha batut per 6-4 i 6-1 el seu rival, Álvaro Monzón, 6è favorit. El nou campió d’Espanya, que arribava al CT Urgell com a subcampió aleví de la Comunitat Valenciana, només ha tingut oposició al primer set, ja que en el segon ha dominat a plaer davant Monzón, vigent campió aleví de Gran Canària. Cal destacar, a més, que Martins ja s’havia desfet a les semifinals del número 1 del torneig, Jorge Mateo, campió aleví de la Comunitat de Madrid.

Pel que fa a la final femenina, Edurne Tortajada, primera cap de sèrie, ha fet bons els pronòstics i ha donat continuïtat a la seva marxa imparable en batre Brianna Ioana Ciocan (4) per 6-2 i 6-1. Ciocan, campiona de Madrid de la categoria, no ha pogut fer res davant l’allau de joc de Tortajada, que arribava a Lleida avalada pel títol de campiona aleví de la Comunitat Valenciana. La nova campiona d’Espanya ha completat així un torneig perfecte en què ha guanyat els 7 partits que ha disputat (3 de la primera fase i 4 de la fase final) sense haver cedit ni un sol set.

Als noms dels campions individuals, hi cal afegir dins els palmarès del torneig els dels campions de dobles, que van ser Austin Feltham-Tim Franco, en nois, i Caterina López-Edurne Tortajada, en noies, guanyadors a les finals disputades dissabte a la tarda.

L’acte de lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del Tennis Urgell, Oscar Villaverde; del president del Comitè Juvenil de la RFET, Fernando Sacristán; del president de la Federació Catalana, Jordi Tamayo; del regidor d’Esports de la Paeria, Jackson Quiñónez; i del director del torneig, Jaume Lluís Fontanet.

En el seu parlament, Oscar Villaverde ha felicitat tots els jugadors i jugadores participants i els ha encoratjat a seguir treballant al màxim com a única via per arribar tan amunt com altres tennistes que figuren al palmarès del torneig, noms com ara Sergi Bruguera, Àlex Corretja, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo, Rafael Nadal, Alejandro Davidovich, Conchita Martínez, Marta Marrero, Carla Suárez o Garbiñe Muguruza.

A nivell de club, el president del Tennis Urgell s’ha mostrat satisfet de com s’ha desenvolupat el torneig gràcies a la resposta de tots els i les professionals del club i ha dit que seguiran apostant pel tennis de base i per l’organització de tornejos.

De fet, aquesta és el segon cop que el Club Tennis Urgell organitza el Campionat d’Espanya Aleví. El precedent data de ara fa 41 anys, el 1983, en la que era tot just la segona edició del torneig.

En l’actual edició, el torneig ha aplegat 128 participants, repartits en dos quadres individuals de 64 tennistes masculins i 64 tennistes femenines. La primera fase es va desenvolupar en tres jornades ­sota el sistema de joc Round Robin, el que significa que tots els participants van jugar, com a mínim, tres partits. Així, en cadascun dels quadres, els 64 participants es van repartir en 16 grups de 4 tennistes cada un. El 16 campions/es de grup van accedir a la segona fase, en la que ja s’ha jugat pel sistema d’eliminatòries des de vuitens fins a la final.

Quant al nivell dels participants, força elevat, cal destacar que tenien la classificació directa per al torneig els campions/es i subcampions/es de les 19 federacions territorials, és a dir, 38 jugadors i jugadores, i que la resta dels quadres es van completar amb tennistes que havien fet semifinals i quarts en els seus respectius tornejos autonòmics, amb la particularitat que no totes les territorials disposaven del mateix nombre de places, sinó que aquestes variaven en funció de les llicències que tenia cada autonomia.

Pel que fa a la representació del club amfitrió, va estar en mans de cinc tennistes: en nois, Mario Justribó, que va fer només els individuals, i el dobles format per Gifré Calvet i Marc Canadell; i en noies, Martina Garriga, que va fer els individuals i també els dobles formant parella amb Laura Capilla. Mario Justribó i Martina Garriga no van poder anar més enllà de la primera fase individual, mentre que en dobles, Calvet-Canadell van superar la primera ronda però van caure als setzens de final, la mateixa ronda on van ser eliminades Garriga-Capilla.

Cal remarcar que tots els jugadors i jugadores que van arribar als quarts de final van rebre una invitació per a la propera edició del Trofeu Albert Costa-Torneig de Setmana Santa, que es disputarà a l’abril de l’any vinent al Tennis Urgell.

Altres novetats que et poden interessar