Crònica de la segona jornada del Trofeu Albert Costa 2023

La segona jornada del XXII Trofeu Albert Costa-XXXIII Torneig de Setmana ha significat l’entrada en joc dels caps de sèrie dels dos quadres, entre ells l’únic lleidatà supervivent, Álvaro García, que ha perdut en la seva estrena, deixant així el torneig sense cap jugador de casa nostra.

García, un tennista format a l’escola del CT Lleida però que juga amb llicència del RCT Barcelona, partia com a cap de sèrie número 7 del torneig, amb la qual cosa havia accedit directament a la segona ronda. En el seu debut, però, no ha pogut amb Jorge Galcerán, davant del qual ha jugat un partit molt equilibrat que s’ha resolt al tercer set per 6-1, 4-6 i 7-5. D’aquesta manera, Álvaro García seguia les passes dels altres sis jugadors lleidatans dels quadres (Víctor Bosch, Daniel Culleré, Ferran Sánchez, Astrid Roges, Ares García i Iria Fontova), que van ser eliminats el divendres en el seu debut.

El partit d’Álvaro García ha estat un dels corresponents als vuitens de final del quadre masculí. De la resta d’enfrontaments, cal destacar que també ha caigut el cap de sèrie número 8, Mateo Valares. Cal remarcar, igualment, que el cap de sèrie número 1, el madrileny Izan Bañares, que a més arribava com a campió d’Espanya i membre de l’equip espanyol, ha causat baixa a darrera hora. D’aquesta manera, els enfrontaments de quarts de final seran Gonzalo Corrales-Marc Schulz, Darío Ruiz (4)-Ian Barroeta (5), Jorge Galcerán-Toni Escarda (3) i Marco Quesada (6)-Fernando Fontán (2).

Al quadre femení, també s’han disputat els vuit partits de vuitens de final, destacant que la número 1, Irene Basalo, semifinalista del Campionat d’Espanya i membre de l’equip espanyol, ha entrat en competició amb força i ha batut Nayara Sanjuán amb un doble 6-0. L’única favorita que ha caigut eliminada ha estat Isabel Hernández (8). D’aquesta manera, els enfrontaments de quarts de final seran: Irene Basalo (1)-Liliana Chetry (7), Shiori García (4)-Nuria Bonet, Judit Pla (6)-Marina Gerova (3) i Natalia Heras (5)-Ana Luque (2).

La competició seguirà aquest diumenge, com sempre amb entrada gratuïta, a partir de les 9.30 hores, i inclourà tots els duels de quarts de final. Les semifinals estan programades pel dilluns, mentre que les finals es disputaran el dimarts, simultàniament a partir de les 10.30 hores. 

Podeu consultar els quadres complets del torneig a: https://portal.fctennis.cat/app/torneos/mensual/2802/.

Altres novetats que et poden interessar