Cap de setmana de Fase Prèvia del Trofeu Albert Costa 2024, que estrena format

EL TROFEU ALBERT COSTA ES POSA EN MARXA AQUEST CAP DE SETMANA AMB LA FASE PRÈVIA, EN LA QUE HI HAURÀ SET TENNISTES LLEIDATANS I UN GRAN NIVELL

  • Carlos León i Oleguer Rogés (Natació Lleida) i Biel Cequier i Amadeu Jordi Piqué (Club Tennis Lleida) competiran en la categoria masculina.
  • Astrid Rogés i Zenaida Ruiz (Natació Lleida) i Eulàlia Martín (Club Tennis Lleida) buscaran un lloc a la fase final femenina d’un torneig que estrena format.

 

Un total de set tennistes lleidatans, quatre a la categoria masculina i tres a la femenina, competiran aquest cap de setmana a la fase prèvia del XXIII Trofeu Albert Costa-XXXIV Torneig de Setmana Santa, torneig que se celebra des d’aquest dissabte i fins al 26 de març a les pistes del Tennis Urgell.

Començant per la prèvia masculina, per part lleidatana hi seran el campió provincial aleví, Carlos León (Natació Lleida), el subcampió, Biel Cequier (Club Tennis Lleida), i els dos semifinalistes, Oleguer Rogés (Natació Lleida) i Amadeu Jordi Piqué (Club Tennis Lleida). Al marge dels lleidatans, també cal destacar que hi ha haurà diferents jugadors que van ser quart-finalistes del Campionat de Catalunya, un fet que denota el nivell del torneig.

Passant al quadre femení, la triple representació lleidatana la formen Astrid Rogés (Natació Lleida), subcampiona de Catalunya i campiona provincial infantil, la seva companya de club Zenaida Ruiz, semifinalista del Campionat de Catalunya i campiona provincial aleví, i Eulàlia Martín (Club Tennis Lleida) finalista del Provincial aleví de l’any passat. Deixant de banda les tennistes lleidatanes, cal destacar la presència, en aquesta prèvia, de Victòria Meza (Cercle Sabadellès), campiona Catalunya aleví 2024.

En qualsevol cas, es tracta d’una prèvia amb un gran nivell, tant en la categoria masculina com en la femenina, amb la qual cosa adquireix gairebé un caire de Campionat de Catalunya.

El torneig estrena format en aquesta edició. Així, la fase prèvia (dissabte 16 i diumenge 17) es disputarà en dos quadres (masculí i femení) de 16 tennistes cadascun d’ells. En cada quadre es disputaran dos rondes, i els 4 jugadores i jugadores que les superin les dos, accediran als quadres grans de la fase final.

Una fase final que començarà el divendres 22 i que estarà formada per dos quadres de 16 tennistes cadascun d’ells (els 4 classificats de la prèvia més 12 que entren directament i només per invitació). Aquests 16 tennistes ens distribuiran en 4 grups de 4 jugadors/es i jugaran pel sistema round robin (lligueta tots contra tots), amb la qual cosa es garanteix que cada participant disputi un mínim de tres partits, a diferència del que passava fins ara, on els/les participants podien tornar cap a casa havent jugat només una vegada.

Els quatre campions/es de grup seran els que protagonitzin les semifinals del dilluns 25 de març, i els guanyadors de les semifinals s’enfrontaran a les finals del dimarts 26, que com és habitual es disputaran simultàniament a partir de les 10.30 hores.

Altres novetats que et poden interessar